Nädal 9. IT-juhid

Evan Spiegel

 Pea kõik noored kasutavad sellist appi kui Snapchat. Selle asutajaks on Evan Spiegel, kes tänu Snapchatile on mingil ajal ka kõige noorem miljardär. Hetkel on mees 30-aastane, aga app valmis juba u 8 aastat tagasi. Kõik algas sellest, et ülikoolis oli vaja läbida tootedisaini kursus, kust hakati tegelema Snapchati arendusega. 
Missugune võiks olla Evan Spiegeli juhitüüp?
Kui lugeda ühte artiklit (allpool on link), siis ta enda juhitüübiks ei pea communicator ehk suhtlejat. Kuid tal on soov ennast paremaks muuta suhtlemises, sest ta näeb, kui vajalik on see oskus äri tehes. Sellest olenevalt võiksin väita, et ta roll oleks mentor. Miks? Sest õppematerjalides oli kirjas "ideaalis tuleneb juhi autoriteet mitte tema ametikohast, vaid teadmistest ja isiksuseomadustest". Ning kuna Evan Spiegelil on soov ennast paremaks muuta ning areneda, siis ta enamvähem sobiks sellesse kategooriasse. Veel võiksin lisada, et ta soovib saada ka teiste arvamust ja abi, mis võiks olla ka üks mentori omadusi. Lisaks ta tunnistab oma vigu. Näiteks eelnevalt mainitud nõrgem suhtlusoskus.

Elon Musk

Enamik inimestest, kes on natuke tehnikaga kursis (tegelikult isegi ei pea olema tehnikaga kokku puutunud), on kuulnud Elon Muskist ja tema tegemistest. Tundub, et ta jõuab kõigega tegeleda. Tal on varsti juba nii mitu firmat, et neid ei jõua isegi kokku lugeda: Tesla, SpaceX jne. Tema juhitüübiks oleks kindlasti change agent ehk arengumootor. Innovaatilisus on täpselt õige sõna, kuidas meest kirjeldada. Elon Muskil on alati väga suured ja lennukad ideed, mis algselt tunduvad võimatud, kuid sammsammult jõutakse lõpptulemusele lähemale. Lisaks võiks ta juhitüüp olla ka lihtsalt leader, sest tal on olemas kindel eesmärk, milleni soovib jõuda.


Kasutatud materjal:

https://www.inc.com/emily-canal/snap-ceo-evan-spiegel-leadership.html
https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/07/10/eight-influential-tech-leaders-making-a-difference/?sh=19364095476a
https://en.wikipedia.org/wiki/Evan_Spiegel
https://www.businessinsider.com/snapchat-ceo-evan-spiegel-leadership-style-2015-6
https://financhill.com/blog/investing/elon-musk-leadership-style

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 6. Arvutid ja paragrahvid I

Nädal 10. Hacker-HOWTO

Nädal 14. IT-turvarisk