Nädal 8. IT proff

 Minu meelest peab olema IT profil Eestis päris palju erinevaid omadusi. Mina ise kui IT tudeng üritan ka vaikselt püüelda sinna poole. 

Kõige tähtsam n-ö võime, mis peaks siis selle ala profil olema, et ta oleks valmis alati edasi arenema. kuna praegune ühiskond on nii kiiresti arenev ning suur osa sellest moodustab IT valdkond, siis on oluline jooksvalt uusi asju õppida. Ei tohi jääda kinni oma kindlatesse teadmistesse. Arvan, et see on väga tähtis omadus, mis peaks igal IT profil olemas olema. Arengu saamiseks on vaja motivatsiooni. Need kaks on minu meelest omavahel väga seotud. Kui poleks motivatsiooni ja soovi areneda, siis ju ei toimuks ka vajalikku arengut. 

Eelduste kohapealt ma ütleks, et tööandjad ikka vaatavad ka, et sul oleks mingisugune erialane haridus käes või hetkel omandamisel. See on justkui tõestus, et inimene teab midagi asjast ning loodetavasti oskab seda kasutada. Kindlasti on palju inimesi, kes on ka iseseisvalt vajalikud teadmised omandanud, kuid hetkel tundub muutuvat aina tähtsamaks kõrghariduse omamine.

Vajalikuks oskuseks võiks olla ka hea suhtlemine. Põhjuseks on see, et näiteks saada aru kliendi soovist täpselt või selgitada oma nägemust mingist IT lahendusest. Seletust peaks olema kõigile arusaadav. Kui arvesse võtta, et klientuur ei räägi kõik eesti keelt, siis on oluline ka osata mitut keelt, eriti inglise keelt. See muudaks suhtlemise suurema seltskonnaga kordades lihtsamaks. Lisaks tekib võimalus saada rohkem kliente firmasse, sest on võimalik suhelda rohkemate inimestega. Keeled on abiks ka IT valdkonnas arenemiseks. Palju programmeerimise abimaterjali internetis on üleval inglise keeles ning nendes on kirjas palju abistavat infot tulevikuks.

Nagu kõneldavate keelte oskamine on oluline, siis ka erinevate programmeerimiskeelte kasutamisoskus on tähtis. See näitab, et inimene on võimekas ning tal tekib juurde kõvasti rohkem töövõimalusi tänu sellele. 

Kokkuvõttes võiks öelda, et minu arvates peaks IT proffil olema mitmeid tähtsaid omadusi ning eeldusi. Lisaks arvan ka seda, et neil on veel erinevaid oskuseid vaja, kuid ma ei oska hetkel rohkem nimetada.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 6. Arvutid ja paragrahvid I

Nädal 10. Hacker-HOWTO

Nädal 14. IT-turvarisk